Photos: Batman and Robin (1949) [updated]

Posted by Satanizmo | Posted in , , | Posted on 21:24

batman and robin3

batman and robin2

batman and robin1

batman and robin4

Photos: Beauty and the Beast (La belle et la bête) (1946)

Posted by Satanizmo | Posted in , , , , | Posted on 19:22

belle-et-bete2

belle-et-bete1
belle-et-bete3

belle-et-bete7

belle-et-bete4

belle-et-bete6

belle-et-bete5

Poster: Beauty and the Beast (La belle et la bête) (1946)

Posted by Satanizmo | Posted in , , , , | Posted on 19:12

belle-et-bete_poster

RIP: Mark Jones

Posted by Satanizmo | Posted in , , , | Posted on 14:09

Mark Jones brit színész, a 60-as évek óta szerepelt televíziós és mozi filmekben. Arnold Keeler szerepét alakította az 1976-os Doctos Who szériában, a The Seeds of Doom-ban. 1980-ban szintén ő játszotta az egyik Birodalmi tisztet a Birodalom visszavágban (The Empire Stikes Back)

1939 április 22-én született Angliában. Első filmszerepe az 1967-es, igencsak hosszu nevű Peter Brook által jegyzett adaptációja Peter Weiss: The Persecution and Assassination of Jean-Paul Marat as Performed by the Inmates of the Asylum of Charenton Under the Direction of the Marquis de Sade (aka Marat/Sade) c. művének.

1973-ban az A.D.A.M. című scifi drámában alakított, aztán az 1975-ös felnőtt scifiben, a The Sexplorer-ben (aka Girl from Starship Venus) Még néhány filmje: The Medusa Touch (1978), Don’t Open Till Christmas (1984) Úgyszintén szerepelt számos televíziós sorozat epizódban, mint pl. The New Avengers, Tales of the Unexpected és a Red Dwarf.

Jones az angliai Shropshire-ben hunyt el 2010 január 14-én, 70 éves korában.

Nyugodjék békében!Tudom, a hír nem mai, de csak most találtam rá. Nézzétek el nekem.

YouTube video: Creature Feature: 50 Years of the Gill-man (trailer)

Posted by Satanizmo | Posted in , , , , | Posted on 8:35


Egy újabb apró részlet a Creature from the Black Lagoon remake-el kapcsolatban

Posted by Satanizmo | Posted in , | Posted on 7:53

A 2011-re tervezett remake írója nem más lesz, mint Gary Ross, néhai Arthur A. Ross fia, aki az eredeti Creature from the Black Lagoon-t írta (és még a The Creature Walks Amongst Us-t is) Nem tudom, hogy ez jó, vagy rossz hír, de szurkoljunk, hogy a remake jól sikerüljön!

A kép itt a bal oldalon, csak illusztráció! Elméletileg egy koncept rajz a készülő remake-ből, de nem mernék rá mérget venni...

2001: A Space Odyssey (1968) [updated]

Posted by Satanizmo | Posted in , , , , , | Posted on 7:40

Original caption: 200 miles above the Earth’s Equator, pilots and a stewardess from a commercial spaceliner relax in the lounge area of Space Station Five. In the background are (left) a picture phone where space travelers can dial a number and see and talk with people on Earth. At the right is the Earthlight room, a restaurant whose windows provide spectacular views of the planet Earth 200 miles away.
David Bowman (Keir Dullea) a filmben
2001: a space odyssey
A production picture showing the tunnel giving access to Discovery control deck. Facing David Bowman it is possible to see the metallic hatch that allows entrance in HAL's Central Processing Chamber.

2001 A space odyssey
Stanley Kubrick’s “2001: A Space Odyssey” had its world premiere on 2 April 1968 at the Uptown Theatre in Washington, D.C. Thus began an interesting 70mm odyssey. The critically acclaimed film had what is believed to have been a record number of 70-millimeter wide gauge prints made for a film during the roadshow era. Included here is a nostalgic and historical look back at the original engagements.

Filming the TMA scene
Kubrick directs! The TMA-1 pit scene was the first to be filmed in early 1966.

poster_2001_de
German 2001 re-release artwork. in70mm.com collection

2001_dk_1969
Danish 1969 70mm release advert. in70mm.com collection

2001_gb_2001
March 30, 2001 re-release advert from London. in70mm.com collection

kubrick-2001-ad
2001: A Space Odyssey newspaper advertisement. Ads of this type appeared in major city newspapers in advance of release and throughout the engagement. This one is advertising the Atlanta, Georgia engagement. Note the reserved seat ticket order form.

Alla Nazimova

Posted by Satanizmo | Posted in , , , , , | Posted on 5:50

Nazimova nem éppen horror vagy sci-fi színész, de most valahogy megragadott a személyisége és életrajza. Néhány fotó is porosodott a gépemen, úgyhogy ideje ezeket megosztanom.

Alla Nazimova 1879 június 4-én láttam meg a napvilágot Yalta-n (Crimea, akkor Oroszország, ma Ukrajna) Eredeti neve Miriam Edez Adelaida Leventon. Szülei orosz zsidók voltak (Yakov Leventon és Sonya Horowitz) akik még kiskorában elváltak, így gyermekkora legjavát bentlakásos iskolákban, gyermek otthonokban és kényszeredett rokonoknál töltötte. 7 éves korától játszott hegedűn. Később csatlakozott az Academy of Acting in Moscow -hoz és a Stanislavsky's Moscow Art Theater-hez. Színpadi nevét saját nevének (Adelaida) és egy orosz novella (Children of the Streets) hősnéjének (Nadezhda Nazimova) összerakásából kapta. Rövid ideig házasságban élt Sergei Golovin-el 1899-ben. 1903-ra színpadi sztár lett belőle és így Londonban, Berlinben turnézott, majd később, 1905-ben New York-ban is. Innen már nem tért haza Oroszországba a társulatával. Az Egyesült Államokban folytattatódott karrierje, több negyszerű darabban is játszhatott, pl. "A Doll's House," "Bella Donna," "War Brides" Herbert Brenon később megvásárolta a "War Brides" jogait és Nazimova számára biztosította a film főszerepét. Az 1916-os néma mozi filmsztárt csinált belőle. 1918-ban a Metro-val kötött szerződést és az elkövetkező három évben 11 filmet készített velük. Ebben az időben Charles Bryant színnművésszel élt együtt. Nazimováról jól ismert tény volt, hogy biszexuális. A híresztelések szerint előszeretettel egyengette fiatal, tehettséges színésznők pályáját, néhányukhoz romantikus szálak is fűzték (Patsy Ruth Miller, Anna May Wong, Eva Le Gallienne, Dolly Wilde, stb.) Első igazi művészi diadalát az 1921-es "Camille" c. film hozta meg (a díszletek Natacha Rambova munkái, a filmben Rudolph Valentino szerepel még, ezzel vette kezdetét a Rambova-Valentino szerelmi történet) A "Camille" sikeres volt, de következő két filmje a United Artists-al már nem. Bár a "A Doll's House" és a "Salome" mávészi volt és a kritikusok imádták, a moziba járó közönséget nem érdekelte. Mivel Nazimova maga fininszírozta filmjeit, ez a bukás anyagilag mélyen megrengette. Az 1923-as "Salome" után már csak három némafilmet készített, aztán visszatért a színpadra és még 15 évnyi sikert könyvelhetett el magának. Ezek után ismét megpróbálkozott a filmezéssel az 1940-es Norma Shearer-Robert Taylor háborús thriller-el, az "Escape"-el. 1941-1944 között még négy filmet csinált, mindben jelentős szerepeket kapott. 1945 július 13-án érte a halál, oka szívkoszorú ér elmeszesedés (coronary thrombosis) Nazimova egyébként sikeresen kűzdötte le a mellrákot. Színészi teljesítményének elismeréseként saját csillagot kaptt a hollywood-i Walk of Fame-en. Hamvait a Forest Lawn Memorial Park temetőben helyezték nyugalomra (Glendale, California)
Életét és pályáját három filmben is megörökítették: az 1975-ös The Legend of Valentino-ban, az 1977-es Valentino-ban és a 2004-es Return to Babylon-ban. Ez utóbbi a némafilmes korszakot dolgozza fel, Nazimova-t Laura Harring alakítja, akit én leginkább a David Lynch féle Mullholland Drive-ból és az Inland Empire-ből szeretek.

Nazimova in the 1911 Broadway play The Marionettes
Nazimova in the 1911 Broadway play The Marionettes

Nazimova in A Doll's House
Nazimova in A Doll's House

38366v

Cover: Famous Monsters of Filmland #38

Posted by Satanizmo | Posted in , , , | Posted on 19:53RIP: Shunsuke Ikeda

Posted by Satanizmo | Posted in , , | Posted on 16:07

This is a studio publicity photo Ikeda-san signed of his role as squad member, "Hanagata Ippei", from a series some may remember that aired in Hawaii before Kikaida, "Kinkyu Shirei 10-4 10-10". Photo source: Flickr


A 'tokusatsu' filmek egyik nagy úttörője távozott az élők soraiból 2010 június 10-én. Shunsuke Ikeda (Norio Ikeda néven született, 1941 november 11-én) a cukorbetegsége szövődményeibe halt bele. Karrierjét viszonylag hamar, gyermek korában már megkezdte apja (Tatsuo Ouchi) hatására, aki kardos harci jeleneteket koreografált. Judo-ból és karate-ból fekete övet szerzett. 1967-ben a Hosei Egyetemen diplomázott. Ikeda legismertebb tokusatsu filmje mindenképpen a Kikaider 01 volt, de pl. a 2006-os Ultraman Mebius & Ultraman Brothers-ben is szerepelt.

Nyugodjék békében!
YouTube video: Ultraman 40th Anniversary Eternal Heroes

Posted by Satanizmo | Posted in , | Posted on 16:03

Ez csak egy "fan" video, mert hogy Ultraman lázban égek éppen :)


Abbott & Costello Meet Frankenstein (bloopers)

Posted by Satanizmo | Posted in , | Posted on 18:44