Scared to Death (1947)


A film Public Domain státuszban van, ami azt is jelenti, hogy ingyenesen letölthető az Internet Archive-ről.
Rendezte: Christy Cabanne
Szereplők: Bela Lugosi, George Zucco, Nat Pendleton, Molly Lamont, Joyce Compton, Gladys Blake

Lássuk mit lehet tudni a filmről: az egyik legfontosabb adat, hogy ez Lugosi Béla egyetlen színes filmje, de legalább is az egyetlen, amiben főszerepet játszott. A '90-es évek elején ez volt a három színezett Lugosi film egyike, amit áruba bocsátottak, ámbár nyílvánvalóan ezt a filmet eleve színesben forgatták le. Feltűnt még egy másik színes alkotásban, a Viennese Nights c. 1930-as musicalben (r: Alan Crosland) (de ott csak valami jelentéktelen szerepben, a film fennmaradt Technicolor változatát az UCLA restaurálta, infók ITT)
A felvételeket 1946 áprilisában kezdte meg a Golden Gate Pictures
(a Gordon Street Studio-ban) 'Accent on Horror' munkacímen, de több mint egy év telt el mire a mozikba került, így az első vetítés 1947 júliusában volt.
A film silány kísérlet volt ugyan, de zűrzavaros története még így is megfogta a nézőket. annak ellenére, hogy a kritikusok a mai napig túlértékeltnek tartják, szerintük ez Lugosi legrosszabb filmje. A rendező még a némafilmes korban tett szert a hírnévre. Benne és Lugosi-ban közös volt, hogy mindketten egy letűnt dicsőség fennmaradt példányai voltak. A film egyik szereplője Angelo Rosito, akivel Béla több filmben is dolgozott együtt
(Spooks Run Wild (1941), The Corpse Vanishes (1942) és akivel ez volt utolsó közös munkája. Ugyanígy George Zucco-val is, akivel szintén több filmben dolgozott együtt (Return of the Ape Man (1944), Voodoo Man (1944) A Terry-t alakító Douglas Fowley-vel pedig a One Body Too Many c. kevésbé ismert Lugosi filmben is találkozunk.

Megjegyzések