Photos: Dr. Terror's House of Horrors (1965)

Peter Cushing

Roy Castle

Peter Cushing


A "Dr. Terror's House of Horrors" egy 1965-ös brit horror film az Amicus Productions terjesztésében. Rendezője a horror veterán: Freddie Francis, írta Milton Subotsky, főszereplői pedig Peter Cushing és Christopher Lee. A film egyébként ún. portmanteau- vagy omnibus film, tehát olyan film, ami több történetből áll es ezeket a történeteket valamilyen közös tényező köti össze.

  • Története:

Dr. Terror's House of Horrors öt történetből áll. egy táskát film, öt történetet egy kerettörténet. Öt férfi utazik vonatton, akikhez egy hatodik személy, egy titokzatos férfi csatlakozik. Ő Dr. Schreck (Peter Cushing, aki álszakállt és hamis szemöldök visel) A "Schreck" németül rémületet jelent, innen a film címe. Ugyanakkor célzás Max Schreck német színészre, aki a főszerepet játszotta az 1922-es klasszikusban, a Nosferatu-ban. Az utazás során, az orvos egy csomag Tarot kártyát vesz elő és és egyenként tárja fel az utasok sorsát. Ez a cselekmény biztosítja a film kerettörténetét.

Az első történet egy építészről szól, Jim Dawson-ról (Neil McCallum). A második Bill Rogers-é (Alan Freeman). A harmadik sztori humorosabb, Biff Bailey (Roy Castle), jazz muzsikus története. A következő a mese Franklyn Marsh-ról (Christopher Lee) szól. Végül pedig Dr. Bob Carroll (Donald Sutherland) történetével ismerkedhetünk meg.

Az egész kerettörténet egy jó kis csavarral zárul, de azt nem árulnám el :)


  • Egyebek:

A Dr. Terror's House of Horror forgatása a Shepperton Studios-ban kezdődött 1964 május 25-én és július 3-án fejeződött be. A filmfelvételhez a Techniscope nevű filmfeldolgozási eljárást használták. Költségvetése 105.000 dollárra rúgott. A filmet 1965 február 5-én mutatták be.


Megjegyzések